Siirry sisältöön

Neste Oyj:n pääkonttorissa nautitaan lounasta sinitaivaan alla

Neste Oyj:n pääkonttorissa nautitaan lounasta sinitaivaan alla

Nesteen pääkonttori sijaitsee Espoossa, Keilarannassa.

”Accountor Tower (tunnettu aiemmin nimillä Fortumin pääkonttori ja Nesteen torni) on tornitalo Espoon Keilaniemessä. Se rakennettiin aikoinaan Neste Oy:n pääkonttoriksi, mutta sen ja Imatran Voima Oy:n fuusion myötä uusi energiayhtiö Fortum Oyj hankki Nesteen tornin osaksi Fortumia vuonna 1998, mutta yhtiöt erotettiin uudelleen vuonna 2005. Neste Oil Oyj vaihtoi 1. kesäkuuta 2015 nimekseen Neste Oyj.” 

Neste Oyj:n pääkonttorin lounasravintolan akustoinnin suunnittelutoimeksianto tuli pitkäaikaiselta yhteistyökumppaniltani Konto Oy:ltä. Kokonaisuuden idea lähti Nesteen brändistä ja asiakkaan toiveesta. Tilaan oli tarkoitus saada tulevalla akustiikkaratkaisulla luonnonmukaisuutta ja sen oli toimittava yhdessä tilan olemassa olevien elementtien, kuten pintojen ja kalusteiden kanssa.

Suunnittelutyön teki haastavaksi se, että katon pinta-ala oli valtava ja kattopintaa peitti erilainen tekniikka, joka oli luonnollisesti huomioiotava suunnitelmaa tehtäessä. Akustiikan toteutuksen pohjaideana oli jakaa kuva sinitaivaasta noin 200:lle akustiikkalevylle. Tämä oli yksi monimutkaisimmista töistä, mitä yhteistyökumppanini Konto Oy on toteuttanut. Jokainen kattopintaan asennettava paneeli oli numeroitava ja paneelit oli oltava irrotettavissa, jotta kattopinnan yllä olevaan tekniikkaan pästään mahdollisimman helposti käsiksi. Kattopinnan tekniikasta vapaa tila hyödynnettiin kauttaaltaan akustoinnille, joka tarkoitti tarkkaa huomioimista levykokojen, kuvan jaottelun ja asennustarkkuuden osalta.

”Lopputuloksena Neste Oyj:n henkilöstö voi nyt ruokailla sinitaivaan alla luonnon rauhassa.” – Sami Laitila, Konto Oy

Kysy lisää Neste Oyj:n lounasravintolan akustiikkaprojektista: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii mainiosti niin kansainväliseen brändiimme kuin vanhaan tehdasympäristöönkin.

Henriikka Seppälä, Enersense International Oyj