Siirry sisältöön

Enersense International Oyj toimistotila 600 m2

Enersense International Oyj toimistotila 600 m2

KOHDE
Toimistotila 600 m2

SIJAINTI
Konepajanranta, Pori

TOIMEKSIANTAJA
Toimitusjohtaja Jussi Holopainen

SUUNNITELTU JA VALMISTUNUT
Suunniteltu 2015-2016, valmistunut 2016

SUUNNITTELUN TARKOITUS
Kohteen saneeraus. Vanhassa tehdasrakennuksessa olevien toimitilojen muutos uuden käyttäjän tarpeiden mukaisiksi nykyaikaisiksi toimistotiloiksi.

ROOLINI PROJEKTISSA
Pohjalayout, toiminnallisuuden suunnittelu, kalustelayout, projektiot kalusteista, detaljipiirustukset kalusteista ja sisustuksen yksityiskohdista, 3D-mallinnus, värisuunnittelu, pintamateriaalisuunnittelu, valaistussuunnittelu, tekstiilisuunnittelu ja kalustesuunnittelu (kiintokalusteet ja irtokalusteet) yhteistyössä työharjoittelijani Emmi Vappulan kanssa, projektinhoito sisustuksen osalta

 

Upeat puitteet modernin rentoon tehdasmiljööseen
Enersense on vaativiin teollisuuden projekteihin erikoistunut rekrytoinnin ja resurssienhallinnan asiantuntija. Erityisesti yhtiö hallitsee suuret teollisuuden rakennustyömaat ja tuotantolaitosten huoltoprojektit. Enersensen palvelun ydin on projektiosaamisen ja -tiedon optimoinnissa. Yhtiö räätälöi kullekin projektille toimivimman ja tehokkaimman ratkaisun. Enersense tarjoaa teollisuuden palvelua kokonaispalveluna. Yhtiö rekrytoi työmaalle tekijät ja vastaa tiimin työstä kokonaisuudessaan. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Porissa ja toimipisteitä on Porvoossa, Pietarissa, Äänekoskella sekä Pyhäjoella. Lisäksi yhtiön toimistoja löytyy Isosta-Britanniasta, Ranskasta, Turkista, Romaniasta, Unkarista, Liettuasta, Latviasta, Virosta, Puolasta ja Kreikasta.

Enersensen asiantuntijoilla on vahva kokemus monikansallisten projektien resursoinnista ja hallinnasta. He ovat vastanneet muun muassa maailman suurimpien ydinvoimalatyömaiden resurssienhallinnasta Suomessa ja muualla Euroopassa.  Maailmanlaajuisen verkostonsa ansiosta he pystyvät tarjoamaan asiakkailleen yksilöllisiä ratkaisuja kaikkialla maailmassa. Enersenselle on tärkeintä asiakkaan projektien onnistuminen. Se vaatii luottamusta, tiivistä yhteistyötä ja aitoa palveluasennetta.

Inspiroivat toimitilat
Enersense International Oy:lle luotiin huippuunsa hiotut ja inspiroivat uudet toimitilat vanhaan Sampo Rosenlewin tehdasrakennukseen Poriin. Yhtiön kaksi toimipistettä siirrettiin samoihin 600-neliön tiloihin. Toteutus sisälsi tilasuunnittelun (tilanjaot ja kalustesijoittelut), sisustussuunnittelun (kaluste-, tekstiili- sekä pintojen väri- ja materiaalivalinnat sekä valaistussuunnittelun), tarjouspyynnöt ja budjetoinnin. Mielenkiintoinen ja historiallinen arkkitehtuuri antoivat tilaa luovuudelle.

Brändinmukaiset tilat toimivat käyntikorttina niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin asiakkaille. Hyvin suunnitellut ja mielekkäät tilat saavat henkilöstön voimaan hyvin.

 

Yritystilojen suunnittelussa tärkeimmät lähtökohdat ovat henkilökunta ja työn luonne. Tilojen on energisoitava henkilökuntaa ja saatava iloa työntekoon. Tilojen on myös edistettävä terveyttä muun muassa ergonomisilla ratkaisuilla ja materiaalivalinnoilla, jotta työpaikalla viihdytään sekä voidaan hyvin.

 

Tilasuunnittelu

Projekti lähti liikkeelle tilasuunnittelusta. Enersensen henkilökunnan toive oli saada avokonttori, kaksi erillistä neuvottelutilaa sekä mahdollisuus yksityisille puhelinkeskusteluille.

Avotoimistosta löytyy rento oleskelutila sekä vierailulle saapuvia asiakkaita että taukoaan viettäviä työntekijöitä varten. Energisoiva ja oikealla tavalla rentouttava taukoalue ja -tilat takaavat iloisemman tunnelman ja terävämmän otteen seuraavaan työtehtävään.

Värikkäissä tiloissa huokuu ennakkoluuloton asenne ja menestys

Toimiston luova tila antaa ajatuksille uusia ulottuvuuksia. Tilassa voi viettää inspiroivia hetkiä työpäivän lomassa tai kokoustaa rennosti ”katsomossa” sekä säkkituoleilla istuskellen.

”Omasta baarista saa virkistystä työpäivään nauttimalla päivän antimia. Baaritiski on mittatilaustyönä valmistettu, verhousmateriaalina on käytetty puulevyä. Siniseksi maalatut metalliset baarijakkarat jatkavat tilan industrial-henkeä.”

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

Avokonttoritilojen muokattavuus

Muokkautuvat ergonomiset avokonttoritilat ovat nouseva trendi. Avoimuus muovaa yrityskulttuuria terveellisempään suuntaan. Avoimilla tiloilla lisätään yhteishenkeä ja kasvatetaan mahdollisuutta tehdä sekä toimia yhdessä. Yksilölliset tarpeet tulee huomioida avokonttoritiloja luotaessa, kuten myös Enersensellä tehtiin. Rauhaa ja hiljaisuutta vaativille yksiköille varustettiin omat työhuoneet.

Terveelliset materiaalit ja ergonomia

Työkalustevalinnat toteutettiin sen mukaan, että työpisteitä on helppo muokata päivän aikana. Työpisteet voivat päivien aikana vaihtua työntekijältä toiselle, tällöin täytyy myös kalusteiden muokkautua helposti mukana.

Valaistus on osa toimivaa ergonomiaa. Valaistussuunnittelulla pyritään luomaan häikäisemättömiä, riittävästi valoa tuovia ja ekologisia ratkaisuja. Kukin työtehtävä huomioidaan suunnitelmaa tehdessä, koska jokainen tehtävä vaatii erilaisia ratkaisuja valaistukselta.

Kalusteiden materiaalivalinnat tehtiin helppohoitoisuus ja kestävyys huomioiden. Kalusteiden materiaalit ja tekstiilit luovat pohjan hyvälle akustiikalle. Hyvin akustoivat materiaalit kalusteissa vaimentavat ääntä tai pysäyttävät sen kokonaan. Kovat pinnat, kuten lasi ja kivi, ovat pahimpia kaiun lisääjiä ja näitä olisi hyvä välttää. Mikäli kovia pintoja kuitenkin käytetään, täytyy vastapainoksi löytyä kovien pintojen vastakkaisilta puolilta pehmeää ja akustoivaa materiaalia kuten akustiikkapaneeleita, pehmeitä kalusteita ja tekstiilejä.

Enersensen tiloissa kalustemateriaalien lisäksi kaikua on poistettu ja akustiikkaa parannettu tekstiilisaarekkein ja -seinäkkein sekä viherkasvein. Tekstiilisaarekkeet ja -seinäkkeet minimoivat työpisteiltä lähtevän hälyn ja rauhoittavat työntekijän toimintaa.

Viherkasvit vaikuttavat omalta osaltaan akustiikkaan, mutta ne puhdistavat myös huoneilmaa ja tuovat viihtyisyyttä sekä lisäävät jaksamista. Kasveilla on merkittävä rooli tilan ergonomiassa.

Allergisoimattomat ja paloturvalliset materiaalit ovat nykyään kaikessa läsnä. Allergisoimattomat materiaalit toistuvat kaikissa kohteeseen valituissa materiaaleissa pintamateriaaleista tekstiileihin, kalusteiden pintoihin ja viherkasveihin. Paloturvallisuus huomioitiin kohteessa materiaalien lisäksi tilasuunnittelussa kulkureittejä suunniteltaessa.

”Olemme saaneet paljon positiivista palautetta uusista toimitiloistamme sekä työntekijöiltämme, että täällä vierailleilta asiakkailtamme ja yhteistyökumppaneiltamme. Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii hyvin niin brändiimme kuin tehdasympäristöönkin. Yhteistyöprojekti sujui kaikin puolin jouhevasti, ja melko tiukasta aikataulusta huolimatta pääsimme muuttamaan uusiin tiloihimme suunnitellusti. Viihdymme mainiosti!” Henriikka Seppälä, Enersense International Oyj

 

”Yrityksen kansainvälinen, huippuammattimainen ja värikkään rento ote sai näkyä Enersensen pääkonttorissa. Teimme kasvuun taipuvat, muuntuvat tilat, jotka antavat runsaasti tilaa myös luovuudelle.”

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

Kysy lisää Enersense International Oyj:n projektista sekä toimitilan sisustus- ja tilasuunnittelusta: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi

 

 

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Voimme ilolla suositella Sisustusarkkitehti Riia Rauhalaa

Voimme ilolla suositella Riia Rauhalaa luomaan muidenkin hammaslääkäriasemien vastaanotoista liiketoimintaa tukevat ja ideologiaa kuvastavat tilat.

Jani Ohtonen, hammaslääkäri PlusTerveys Hammaslääkäriasema Kokko-Dent