Siirry sisältöön

Hoiva-Mehiläinen Villa Luoto hoivakodin mallihuoneet 80 m2

Hoiva-Mehiläinen Villa Luoto hoivakodin mallihuoneet 80 m2

KOHDE
Hoivakodin mallihuoneet 80 m2

SIJAINTI
Karjaranta, Pori

TOIMEKSIANTAJA
Kehityshanke- ja hallintojohtaja Merja Purosalo

SUUNNITELTU JA VALMISTUNUT
Suunniteltu 2017-2018, valmistunut 2018

SUUNNITTELUN TARKOITUS
Uudisrakennus. Palvelukodin kolmen mallihuoneen suunnittelu kuvitteellisille asukkaille.

ROOLINI PROJEKTISSA
Kalustelayout, seinäpintojen pintamateriaalisuunnittelu, valaistussuunnittelu, tekstiilisuunnittelu ja kalustussuunnittelu (irtokalusteet), projektinhoito sisustuksen osalta

VALOKUVAUS
Johanna Lehtinen

 

Villa Luoto – suurella sydämellä

”Mehiläiseltä löytyy erilaisia ikäihmisille sopivia koteja ja  asumisratkaisuja, joissa avun, tuen ja hoivan määrä mukautuu asukkaan yksilöllisiin tarpeisiin elämäntilanteen mukaan. Mehiläinen palvelee ikäihmisiä ympäri Suomea ja auttaa erilaisissa asumiseen sekä elämiseen liittyvissä tarpeissa. Ikääntyneille on suunniteltu kaksi erilaista asumiskokonaisuutta: Mehiläisen Villat ja Mehiläisen Mainiokodit. Mehiläisen Villoissa tarjotaan ympärivuorokautisen hoivan ohella myös itsenäisempää palveluasumista, johon asiakas voi muuttaa jo kevyemmällä palvelutarpeella. Villat tarjoavat ensiluokkaista asumista huolettomasti palveluiden keskellä, turvallisessa ja kauniissa ympäristössä. Villa-palveluasumisessa palvelut suunnitellaan yhdessä ikäihmisen yksilöllisen tarpeen mukaiseksi ja elää voi juuri siten kuin itse haluaa. Mehiläinen toteuttaa myös yhteisöllisiä palveluasumisen palvelukoteja Virkkulan kylä -konseptilla yhteistyössä Kuusikkoaho Oy: n kanssa.

 

Sain suuren kunnian suunnitella kolmelle ikäihmiselle kotien sisustukset Porin asuntomessualueelle rakennettuun Villa Luotoon, Hoiva Mehiläisen ikäihmisten palvelukotiin. Villa Luoto on Kuusikkoaho Oy:n Virkkulan kylän yhteisön keskiö. Yhteisö on tarkoitettu ikääntyneille ja kaikessa suunnittelussa on panostettu vahvasti viihtyisään ja elämänläheiseen arkeen.

Einon koti

Loin kolmelle kuvitteelliselle asukkaalle inspiroivat ja kotoisat asunnot.
Asukkaat olivat:
Tyyne
100-vuotias Suomi-neito Tyyne rakastaa käsitöitä ja lastenlasten kanssa leipomista sekä askartelua. Tyyne on ollut myös Martoissa aktiivijäsenenä koko ikänsä.

Eino
Eino rakastaa musiikkia yli kaiken ja hän on tottunut matkustaja. Eino palaa musiikin soidessa kerta toisensa jälkeen edesmenneen vaimonsa Annikin syleilyyn Rooman matkallaan.

Arvi
Arvi on entinen futaaja, nykyinen penkkiurheilun suuri kuluttaja ja ystävien hauskuuttaja, jolla on aina pilke silmäkulmassaan. Hänen kodissaan vietetään ilta jos toinenkin äijien kesken.

Sukelsin suunnittelussa omiin muistoihini läheisistä ja varsinkin isovanhemmistani. Oma suuri unelmani palvelukodin perustamisesta antoi valtavasti voimaa ja ideoita asuntojen luomiseen.

Tyynen koti

Virikkeellisyys ja kodin kauneus ovat tärkeitä asioita riippumatta ihmisen iästä. Kliinisyyden sijaan palvelukodin asuntojen tulisi olla elämäniloa huokuvia. Sellaisia, jotka antavat voimaa, levollisuutta ja positiivisia mielikuvia.

Tyynen koti
Tyynen koti

”Kuvitteellisille asukkaille Tyynelle, Arville ja Einolle luotiin elämäniloa nostattavat kodit lämmöllä ja rakkaudella.”

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

Arvin koti
Tyynen koti
Tyynen koti
Einon koti
Einon koti
Arvin koti
Arvin koti

Kysy lisää hoivalaitoksen tai palvelukodin suunnitteluprojektista: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii mainiosti niin kansainväliseen brändiimme kuin vanhaan tehdasympäristöönkin.

Henriikka Seppälä, Enersense International Oyj