Siirry sisältöön

Kauppakeskus Puuvilla, Pori

Kauppakeskus Puuvilla, Pori

Kauppakeskus Puuvilla nousi Porin Pohjoisrantaan perinteikkäälle tehdasalueelle vuosina 2012-2014

Kauppakeskus Puuvilla nousi Porin Pohjoisrantaan perinteikkäälle tehdasalueelle vuosina 2012-2014. Satakunnan suurimman kauppakeskuksen rakennutti Renor yhteistyössä Ilmarisen kanssa. Puuvillan alueesta on kasvanut myös alueen suurin yritys-, koulutus- ja vapaa-ajankeskus, joka kiinteistöjohtaja Juha Veistosen mukaan yhdistää ajan patinoimat tiiliseinät ja modernit ratkaisut ainutlaatuisella tavalla.

Minut kutsuttiin auttamaan yleissisustuksessa syksyllä 2013. Sain tehtäväkseni toteuttaa kauppakeskuksen brändinmukaisen yleissomistuksen, johon kuului vihersisustus, yleisten tilojen seinäpintojen elävöittäminen sekä värisuunnittelu. Sisustus sai alkunsa Puuvillan historiasta, ja tämän asiakas tahtoi tuoda myös esille. Puuvillan punaiset tiiliseinät puhuttelivat minua ja johdattivat vanhan tehtaan menneisyyteen moninaisten tapahtumien äärelle. Ajatukset ja kuvitelmat olivat jatkumoa vanhoille tarinoille ja kirjoituksille alueen historiasta, ja juuri tämä auttoi löytämään sisustussuunnittelulle punaisen langan.

 

 

Päämääränäni oli tarjota kauppakeskuksessa kävijöille visuaalisia ja mielenkiintoa herättäviä elementtejä, jotka palauttavat myös asiakkaat vanhan Puuvillatehtaan historian äärelle. Kauppakeskuksen pitkä historia tulee esille käytävien seinillä olevista vanhoista valokuvista, jotka painettiin punaisin tehostein kirkkaalle akryylilevylle. Toisaalla seiniä korostavat myös entisten Finlaysonin suunnittelijoiden Raili ja Juhani Konttisen käsialaa olevat kangaskuosit; teokset löytyvät paraatipaikalta kolmannen kerroksen galleriaseinältä.

Kauppakeskuksen läntiselle sisäänkäynnille suunniteltiin ja toteutettiin puuvillalankarullia esittävä suuri tilataideteos, joka omalta osaltaan kunnioittaa rakennuksen historiaa.

Vihersomisteet valittiin kunkin käytävän ja sisääntulon mukaan, ja myös vihersuunnittelua ohjasi tehtaan vanha ilme. Vanhaa ilmettä henkivät pyörälliset lavat päällään modernit kukkaruukut ja niihin istutetut silkkikasvit luovat menneisyyden vivahteen käytävälle. Yleisissä tiloissa toteutettiin myös pintamateriaalit ja kalustus Puuvillan omaan olohuoneeseen sekä lasten Puuhavillaan. Myös lasten hoitohuone sai pirteän ja raikkaan värityksen sekä pintoihin että kalustukseen.

Kokonaisuudessaan projekti oli todella antoisa, ja yhteistyötä tehtiin tiiviisti eri tahojen kanssa koko prosessin ajan. Laajat tilat toivat omat haasteensa somisteiden valintaan, sillä niiden oli oltava tarpeeksi näyttäviä.

 

Kysy lisää kauppa- ja asiantuntijakeskuksien suunnitteluprojekteista: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.

 

 

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii mainiosti niin kansainväliseen brändiimme kuin vanhaan tehdasympäristöönkin.

Henriikka Seppälä, Enersense International Oyj