Siirry sisältöön

Kerrostaloasunto 35m2, Pori

Kerrostaloasunto 35m2, Pori

KOHDE
Kerrostaloasunto kylpyhuone, vaatehuone, kodinhoitohuone ja sauna 35 m2

SIJAINTI
Keskusta, Pori

TOIMEKSIANTAJA
Yksityinen asiakas

SUUNNITELTU JA VALMISTUNUT
2017

SUUNNITTELUN TARKOITUS
Kohteen saneeraus.

ROOLINI PROJEKTISSA
Pohjalayout ja toiminnallisuuden suunnittelu, kalustelayout, projektiot kalusteista, detaljipiirustukset kalusteista ja sisustuksen yksityiskohdista, värisuunnittelu, pintamateriaalisuunnittelu, valaistussuunnittelu, tekstiilisuunnittelu ja kalustesuunnittelu (kiintokalusteet ja irtokalusteet), kokonaisvaltainen projektinhoito

 

Romanttista kukkakuosia ja kristallien säihkettä 

Suunnittelin Porin keskustassa sijaitsevan kerrostalohuoneiston kylpyhuone-, pesuhuone-, sauna-, kodinhoitohuone- ja vaatehuonetilat uuteen loistoon.

 

Kiiltävillä ja valoa heijastavilla pinnoilla tilan tuntua

Pintamateriaaleina käytettiin säihkyviä ja kiiltäviä pintoja, jotka heijastavat kauniisti valoa. Kylpyhuoneen allaskalusteen yläpuolelle valittiin näyttävä kukallinen laatta, jossa toistuvat kauniit värisävyt. Pintamateriaaleiksi on muutoin valittu valkoista laattaa eri kiiltoasteilla, jolloin tunnelma säilyy raikkaana ja harmonisena.

Valaistuksessa kylpyhuoneessa, pesuhuoneessa ja saunassa on käytetty kauniita Cariitin upotettuja led-kristalleja ja kristallikruunuja, jotka luovat ylellistä tunnelmaa. Tekstiilien värisävyissä on puhtaan valkoista, jota on maustettu seinälaatoista poimitulla purppuran sävyisillä matoilla.

 

Aikaisemmin vaatehuone oli epäkäytännöllinen pieni koppi. Kodinhoitohuone ja kylpyhuone olivat yhtenäistä tilaa. Tilakokonaisuuden uudelleen suunnittelun tavoitteena oli luoda valoisat ja toimivat tilat, jotka sopivat asunnon muiden tilojen tyylikkääseen ilmeeseen.

Vaatehuone muutettiin toimivammaksi siirtämällä sisäänkäynti eteisen puolelta kodinhoitohuoneen puolelle, jolloin vaatehuolto helpottui huomattavasti. Vaatehuone on erotettu muusta tilasta liukuovilla, jotka ovat kätevät käytön kannalta pienissä tiloissa kääntyviin oviin verrattuna.

 

Kodinhoitotila on kätevästi samoissa tiloissa pesuhuoneen kanssa. Kodinhoitotilan kalusteiden välitilan seinään valittiin valmiiksi ”rikottu” taustalasi, joka valaistiin led-valolla. Koska pintoihin haluttiin valkoista, valitsin materiaaleiksi erilaisia pintatekstuureja, jotta tilan mielenkiinto säilyy. Suihkunurkkauksen laatoiksi valikoitui valkoiset mosaiikkilaatat.

 

Sauna sai kauniin vaalean ja ajattoman tervaleppä-verhouksen. Samaa materiaalia ovat myös mittatilauksena teetetyt klassiset lauteet. Hehkuvaa tunnelmaa saunaan luotiin lauteiden alaosaan asennetulla led-valaistuksella. Kiuas on valkoisine kivineen kaunis katseenvangitsija.

 

Kysy lisää märkätilojen sisustus- ja tilasuunnitteluprojektista: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Voimme ilolla suositella Riia Rauhalaa luomaan muidenkin hammaslääkäriasemien vastaanotoista liiketoimintaa tukevat ja ideologiaa kuvastavat tilat.

Jani Ohtonen, hammaslääkäri PlusTerveys Hammaslääkäriasema Kokko-Dent