Siirry sisältöön

Floristimestari Kirsi Saarenpää liiketila 80 m2

Floristimestari Kirsi Saarenpää liiketila 80 m2

KOHDE
Liiketila 80 m2

SIJAINTI
Keskusta, Pori

TOIMEKSIANTAJA
Yrittäjä Kirsi Saarenpää

SUUNNITELTU JA VALMISTUNUT
Suunniteltu 2015-2016, valmistunut 2016

SUUNNITTELUN TARKOITUS
Kohteen muutos. Liiketilan muutos kukkakaupan liiketoimintaan ja brändiin soveltuvaksi.

ROOLINI PROJEKTISSA
Pohjalayout ja toiminnallisuuden suunnittelu, kalustelayout, projektiot kalusteista, detaljipiirustukset kalusteista ja sisustuksen yksityiskohdista, värisuunnittelu, pintamateriaalisuunnittelu, valaistussuunnittelu, tekstiilisuunnittelu ja kalustesuunnittelu (kiintokalusteet ja irtokalusteet) ja 3D-mallinnus yhteistyössä työharjoittelijani Emmi Vappulan kanssa, projektinhoito sisustuksen osalta

VALOKUVAAJA
Lotta Nirkkonen

 

Upeaa kukkaloistoa keskellä kaupunkia

Floristimestari Kirsi Saarenpää tarjoaa upeaa väri- ja kukkaloistoa keskellä Poria. Kirsin asiantuntevan ja ammattimaisen käsityöläisyyden perustana ovat lukuisat kukkasidontatyöt 20 vuoden aikana, floristin opinnot sekä floristimestarin erikoisammattitutkinto. Floristimestari Kirsi Saarenpää on palveleva kukkakauppasi Porissa. Rakkaudella ja intohimolla – käsityönä sinulle.

Suunnittelin floristimestari Kirsi Saarenpään uuden liiketilan Porin kaupunkikeskustassa Liisankadulla. Liiketilaan haluttiin luoda runsasta, tyylikästä ja modernia tunnelmaa, johon inspiraatiota haettiin eurooppalaisista kukkapuodeista.

Suunnittelun lähtökohtana oli toimivuus ja käytännöllisyys, houkuttelevuuden lisäksi. Ensimmäisenä liiketilaa suunnitellessa tehtiin tilasuunnitelma. Tila muokkautui helposti lopulliseen luonnolliseen järjestykseensä. Kiintokalusteiden suunnittelussa huomio kiinnitettiin ergonomiaan ja toimivuuteen, joka on tärkeää käsityöammatissa.

Myyntitiskistä suunniteltiin suuri kokonaisuus, johon sijoitettiin pakkauspöytä, kassakone, tilaa asioida, sekä oma tilansa pienille korteille ja muille oheistarvikkeille. Myyntitiskin yläpuolelle sijoitettiin suuret riippuvalaisimet, jotka tuovat lisää boheemia tunnelmaa liikkeeseen. Myyntitiskin läheisyyteen sijoitettiin sidontapöytä, jossa on tarkoitus sitoa kaikki upeat kimput.

Sidontapöydän suunnittelussa oli tärkeää ottaa huomioon ergonomia ja kalusteen mittasuhteet, jotta pöydällä on mahdollisuus sitoa myös isompia töitä. Sidonnassa käytetään paljon erilaisia työkaluja, joille suunniteltiin paikat sidontapöydän alle. Valaistus sidontapöydän päällä on todella tärkeää, koska väreillä on suuri merkitys kukkien sidonnassa.

Seinäpintoihin valittiin kukkia korostava murrettu tiilenpunainen maalisävy sekä betonipinnoite, joka tuo rouheutta tilaan.

 

Kukat ja kasvit haluttiin tuoda uudenlaisella ja runsaalla tavalla esille. Liikkeeseen suunniteltiin kahden korkuiset pöytätasot, jonka päälle upeat kukat saadaan näyttävästi esille.

Seinille asennettiin hyllyt, joihin voi asetella esille ruukkuja, maljakoita ja pienesineitä. Näyteikkunaan suunniteltiin pitkät tangot, jotka riiputettiin nahkalenkeillä katosta. Tankoihin saa ripustettua erilaisia mielenkiintoisia amppeleita, yksittäisiä riippuvia kasveja tai valosarjan, jotka tuovat lisää runsautta sisustukseen.

Näyteikkunalle aseteltiin tarkoituksella monenlaista esillepanoon tarkoitettua pöytää ja tuolia. Huolettomuus kuuluu myös eurooppalaiseen tyyliin ja on todella raikkaan näköistä esillepanossa verrattuna säännönmukaiseen järjestykseen.

Erilaisella ja mielenkiintoisella esillepanolla herätetään asiakkaiden mielenkiinto ja samalla ostohalu. Liiketilan suunnitteluun on hyvä käyttää ammattilaisia, jotka osaavat ehdottaa erikoisiakin ratkaisuja, jotka jäävät asiakkaiden mieleen. Erottumalla muista voit luoda täysin uuden tarpeen asiakkaille ja sitä kautta luoda omalle yrityksellesi kysyntää ja menestystä.

Tähän upeaan kukkaloistoon pääset tutustumaan Porin ydinkeskustassa Liisankadulla.

Kysy lisää liiketilan suunnitteluprojektista: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Brändiä tukevat toiminnalliset tilat

Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii mainiosti niin kansainväliseen brändiimme kuin vanhaan tehdasympäristöönkin.

Henriikka Seppälä, Enersense International Oyj