Siirry sisältöön

Loft-asunto 300m2, Nakkila

Loft-asunto 300m2, Nakkila

KOHDE
Loft-asunto 300 m2

SIJAINTI
Nakkila

TOIMEKSIANTAJA
Yksityinen asiakas

SUUNNITELTU JA VALMISTUNUT
2017

SUUNNITTELUN TARKOITUS
Kohteen käyttötarkoituksen muutos.

ROOLINI PROJEKTISSA
Kalustelayout ja toiminnallisuuden suunnittelu, kalustevalinnat, kalustesuunnittelu, väri- ja pintamateriaalisuunnittelu, valaistussuunnittelu, tekstiilisuunnittelu, projektinhoito sisustuksen osalta

 

Moderni ja tunnelmallinen loft-asunto Nakkilassa

Nakkilassa sijaitseva aikaisemmin sahana toiminut kaksikerroksinen teollisuusrakennus remontoitiin täysin, vanhaa mahdollisimman paljon säästäen ja kunnioittaen. Yläkerrasta loihdittiin pariskunnan upea ja moderni loft-asunto. Tällä hetkellä pariskunnalla on työnalla rakennuksen alakerta, jonne on rakenteilla juhla-, kokous-, edustus- ja tapahtumatila. Kohteen pohjaratkaisujen suunnittelijana toimi Arkkitehti Kirsti Kanerva. ”Tässä kohteessa neliöitä on runsaasti, tilat ovat avaria ja antoivat tilaa erikoisemmillekin sisustusratkaisuille kuitenkaan tinkimättä kodikkuudesta. Teollisuushenkinen loft-asunto oli mielenkiintoinen ja erilainen kohde suunnitella.” Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

 

Tilasuunnittelulla luotiin upeat näkymät toimivista tiloista toisiin

Asunto jaoteltiin kolmeen eri osa-alueeseen: sauna- sekä vierastiloihin, yhteisiin oleskelutiloihin ja yksityiseen makuuhuone- ja työskentelytilaan.

Sisääntuloon suunniteltiin iso ja toimiva eteinen, joka johtaa wc-, peseytymis- ja saunatiloihin. Wc-tilasta haluttiin selkeälinjainen ja pelkistetty, betonipintaa jätettiin mahdollisimman paljon esille. Suihkutilat laatoitettiin ajattoman tyylikkäillä kiiltävän valkoisilla laatoilla, jotka asennettiin tiililadonnalla.

Toiselle puolelle eteiskäytävää suunniteltiin kaksi vierasmakuuhuonetta paljon vieraileville lapsille perheineen. Vierashuoneiden lattioihin valettiin betonilattiat ja seinät käsiteltiin eläväpintaisiksi murretun sävyisillä tasoituslaasteilla.

Eteisestä aukeaa upea näkymä suureen oleskelutilaan, jossa yhdistyvät olohuone, keittiö ja ruokailutila sekä portaikko alakerran verstaaseen. Olohuoneen katseenvangitsijana toimii sahan ajoilta säästynyt katosta riippuva purupuhallin. Muurattu valkoinen takka ryhdittää tilaa ja jakaa olohuoneen sekä ruokailutilan omiksi tiloikseen.

Rakennuksen rouhea, kauniisti patinoitunut punatiiliverhous haluttiin näkyviin myös sisäseinille ja niiden päältä purettiin lukuisat vanhat seinäkerrokset. Yläkerrassa lattia on suurimmaksi osaksi vanhaa lankkulattiaa, joka haluttiin jättää alkuperäiseen kuntoon. Lattian pinta hiottiin kevyesti ja pinta suojattiin värittömällä mattavahalla.

Keittiön tyyli mukailee loft-henkeä ja vastaa varustelullaan koviinkin vaatimustasoihin. Suuren saarekkeen ympärille mahtuu tekemään ruokaa suuremmallakin porukalla. Luksusta on täyskorkea viinikaappi, joka on tärkeä väline viiniharrastajille.

 

”Tässä kohteessa neliöitä on runsaasti, tilat ovat avaria ja antoivat tilaa erikoisemmillekin tila- ja sisustusratkaisuille kuitenkaan tinkimättä kodikkuudesta. Teollisuushenkinen loft-asunto oli mielenkiintoinen ja erilainen kohde suunnitella.”

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

 

Kysy lisää loft-asunnon sisustus- ja tilasuunnittelusta: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii mainiosti niin kansainväliseen brändiimme kuin vanhaan tehdasympäristöönkin.

Henriikka Seppälä, Enersense International Oyj