Siirry sisältöön

Omakotitalon kokonaisvaltainen saneeraus Porissa

Omakotitalon kokonaisvaltainen saneeraus Porissa

Rennon romanttista ja viimeisteltyä tunnelmaa 

Porissa sijaitsevaan omakotitalokohteeseen suunniteltiin romanttisen viimeisteltyä tunnelmaa. Perheen toiveina oli saada keittiö toimivammaksi sekä avartaa saunatiloja ja päivittää koko asuntoon yhtenäinen ylellinen tunnelma. Tämä kohde koki muutoksen, johon asukkaat ihastuivat ikihyviksi.

Suunnittelu aloitettiin suunnittelemalla pesuhuoneen, saunan, kodinhoitohuoneen sekä vierashuoneen tilan käyttö ja toiminnot uudestaan. Kaikkiin kodin tiloihin haluttiin luoda ripaus ylellisyyttä, joka näkyy kylpyhuoneessa hohtavina pintamateriaaleina, kristallisena kattokruununa ja viimeisteltyinä yksityiskohtina.

Saunatiloihin haluttiin avaruutta ja spa -tunnelmaa. Pesuhuoneen ja saunan välisen seinän yläosa korvattiin kirkkaalla lasilla.

Saunaan suunniteltiin upea ja näyttävä valoseinä kiukaan taakse, jota voi ihailla saunan ja kylpyhuoneen välisen lasiseinän ansiosta myös suihkutiloissa.

Kodinhoitohuoneen pintamateriaaleissa käytettiin maanläheisiä sävyjä yhdistettynä vaaleaan puuhun. Palmikkokuvioitu tapetti tekee tilasta persoonallisen. Valkoiset kaapistot ovat ajaton ja raikas ratkaisu kodinhoitotilaan, josta on näkymät moneen eri tilaan.

Vierashuoneessa päivitettiin pintamateriaaleja. Vierashuoneeseen sijoitettiin vuodesohva sekä sivupöytä. Vaaleilla tekstiileillä luotiin harmoninen tunnelma, jota täydennettiin hopeanhohtoisilla somisteilla.

Keittiö ja olohuone kokivat kokonaisvaltaisen muutoksen. Keittiön käytettävyyttä haluttiin parantaa lisäämällä työskentelytilaa niemekkeellä, johon sijoitettiin liesitaso sekä aamiaisbaaritaso. Keittiöön valittiin maanläheisiä sävyjä ja aitoja materiaaleja, kuten puuta, pellavaa ja nahkaa, ripauksella ylellisiä yksityiskohtia. Maanläheiset sävyt luovat rauhallisen ja seesteisen tunnelman.

Valkoista keittiötä pehmennettiin lämpimän ruskean sävyisillä alakaapeilla. Välitilan materiaaliksi valittiin helppohoitoinen ja vähäeleinen kiiltävän valkoinen välitilalevy, jonka saumakohdissa tehosteena käytettiin hohtavaa koristesaumaa. Puuseppä valmisti mittatilaustyönä upean valkoisen lasivitriinin perheen lukuisien viinilasien sekä muiden astioiden säilytyskalusteeksi. Keittiön kaappien ja lasivitriinin vetimiksi valikoitui hohtavat kristallivetimet.

Keittiöön valittiin suuri country-henkinen puinen ruokailupöytä ja sen ympärille näyttävät pellavaverhoillut Riviera Maison -ruokailutuolit tuomaan rustiikkista tunnelmaa. Pöydän yläpuolelle asennettu selkeälinjainen kristallikruunu luo ylellisyyden tuntua myös keittiöön. Keittiön ikkunoita kehystää valkoiset pellavalaskosverhot nahkaisilla verholenkeillä.

Olohuoneen suuri sohva toistaa keittiön sävyjä ja tuo tyylikästä rentoutta muuten viimeisteltyyn sisustukseen. Musta tapetti tuo mielenkiintoista kontrastia vaaleasävyiseen tilaan. Sähkötakka sopii romanttiseen tyyliin ja kutsuu käpertymään sohvalle kuuman juoman kanssa. Olohuoneen pitkät valkoiset pellavaverhot toistavat keittiön laskosverhojen tunnelmaa. Olohuoneen riippuvalaisimesta löytyy myös kristalleja ja kimallusta, jotka toistavat keittiön tunnelmaa.

 

Kysy lisää omakotitalon tila- ja sisustussuunnitteluprojektista: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.

 

 

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Voimme ilolla suositella Riia Rauhalaa luomaan muidenkin hammaslääkäriasemien vastaanotoista liiketoimintaa tukevat ja ideologiaa kuvastavat tilat.

Jani Ohtonen, Hammaslääkäri, PlusTerveys Hammaslääkärit Oy Kokko-Dent