Siirry sisältöön

Original Sokos Hotel Vaakuna vastaanotto-, aula- ja kokoustilat 400 m2

Original Sokos Hotel Vaakuna vastaanotto-, aula- ja kokoustilat 400 m2

KOHDE
Hotelli vastaanotto-, aula- ja kokoustilat 400 m2

SIJAINTI
Keskusta, Pori

TOIMEKSIANTAJA
Aluejohtaja Pekka Kakko

SUUNNITELTU JA VALMISTUNUT
Suunniteltu 2014-2015, valmistunut 2015

SUUNNITTELUN TARKOITUS
Kohteen peruskorjaus. Vanhojen tilojen suunnittelu uuden brändin mukaisiksi.

ROOLINI PROJEKTISSA
Kalustelayout ja toiminnallisuuden suunnittelu, projektiot kalusteista, detaljipiirustukset kalusteista ja sisustuksen yksityiskohdista, 3D-kuvat, värisuunnittelu, pintamateriaalisuunnittelu, valaistussuunnittelu, tekstiilisuunnittelu ja kalustesuunnittelu (kiintokalusteet ja irtokalusteet) ja pohjalayout luovan tilan osalta yhteistyössä työharjoittelijani Emmi Vappulan kanssa, projektinhoito sisustuksen osalta


Uuden brändin mukaiset tilat
Original by Sokos Hotel -hotelliketjut haluavat korostaa paikallisuutta ja tuoda sen kautta uudenlaisia elämyksiä. Porin Vaakunassa on vahvasti esillä porilaisuus ja satakuntalaisuus. Paikallisuuden esille tuominen tutustuttaa asiakkaan jo valmiiksi uuteen kaupunkiin ja herättää mielenkiinnon paikallista kulttuuria kohtaan.

Kaikkien tilojen suunnittelussa tärkeää oli luoda kodinomainen ja lämmin tunnelma, johon päästiin reippailla värisävyillä ja helposti lähestyttävillä materiaaleilla. Hotellin ilmeestä ei haluttu tehdä liian hienoa ja ylellistä, vaan kaikille sopiva, kodikas ja tunnelmallinen kokonaisuus.

 

Hotelliin sisään astuessa ensimmäisenä vieraan vastaanottavat porilaiset lausahdukset ja tunnusomaiset kuvat Porista. Materiaaleina aula- ja vastaanottotilaan on tuotu porilaisuudelle ominaisia materiaaleja, kuten tuohipunosta ja käsityövaikutteita akustoivien tyynyjen muodossa.

Aulaan suunniteltiin mukava oleskelualue, johon voi istahtaa esimerkiksi lukemaan porilaisia sanomalehtiä. Akustiikkaa parantavat seinien akustiikkapaneelit, jotka toimivat myös sohvaryhmän selkänojana.

Yläaulaan sijoitettiin suurempi sohvaryhmä. Sohvaryhmää korostettiin pirteällä tapetilla ja raikkaan sävyisellä matolla ja tyynyillä. Ikkunalaudoille suunniteltiin istuinpehmusteet ja tyynyt rennompaa oleskelua varten.

Yksi kokoustiloista muutettiin luovaksi tilaksi. Luova tila on kokoustila, jossa voi uudella tavalla kokoustaa ja pitää palavereja. Tilaa voi vuokrata esimerkiksi projektikohtaisesti, jolloin tarvitaan innovatiivisia ja erilaisia ideoita ja ajatuksia. Tilan erilaisuus kannustaa ajattelemaan ”laatikon ulkopuolelta” ja leikkimielisesti.

 

Täysin erilainen työympäristö normaaliin verrattuna ruokkii mielikuvitusta ja piristää ryhmähenkeä. Luovassa tilassa keskityttiin myös ergonomiaan ja järjestettiin eri tasoisia istuinvaihtoehtoja, jolloin jokainen voi valita mieleisensä.

Luovan tilan akustiikkaan panostettiin ruohomaisella kokolattiamatolla, seinien akustiikkapaneeleilla ja alaslaketulla katolla. Osa alaslasketusta katosta on valokattoa. Porin Kallon kalliot valokuvatapetissa ja kivien muotoiset istuimet tuovat rentouttavan rauhallisen tunnelman.

Kysy lisää hotellitilan suunnitteluprojektista: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala on ollut meille tärkeä dynaaminen kumppani, joka on tarjonnut ideanäyttelytiloihimme asiantuntevaa tilasuunnittelua. Riia Rauhala on helposti saatavilla sekä hoitaa työnsä nopeasti ja laadukkaasti.

Teijo Virtanen, toimitusjohtaja High Peak Oy