Siirry sisältöön

Kauppakeskus Komppi lasten liikuntamaa 300 m2

Kauppakeskus Komppi lasten liikuntamaa 300 m2

KOHDE
Lasten liikuntamaa 300 m2

SIJAINTI
Kauppakeskus Komppi, Ikaalinen

TOIMEKSIANTAJA
Ovenia, kauppakeskusjohtaja Paulariina Liuhtonen

SUUNNITELTU JA VALMISTUNUT
2016

SUUNNITTELUN TARKOITUS
Kohteen muutos. Liiketilan muutos lasten liikuntamaaksi.

ROOLINI PROJEKTISSA
Pohjalayout ja toiminnallisuuden suunnittelu, kalustelayout, projektiot kalusteista, detaljipiirustukset kalusteista ja sisustuksen yksityiskohdista, värisuunnittelu, pintamateriaalisuunnittelu, valaistussuunnittelu, tekstiilisuunnittelu ja kalustesuunnittelu (kiintokalusteet ja irtokalusteet), projektinhoito sisustuksen osalta

VALOKUVAUS
Lotta Nirkkonen

 

”Kauppakeskus Komppi sijaitsee Ikaalisissa vilkkaan Valtatie 3:n varressa. Kauppakeskus Komppi tarjoaa laadukkaita muodin, sisustuksen ja vapaa-ajan tuotteita. Lasten oma liikuntapaikka Komppis avattiin keväällä 2018. Liikuntamaa on tarkoitettu alle 12-vuotiaille lapsille. Komppis on avoinna kauppakeskuksen aukioloaikoina.” 

Tilasta haluttiin luoda kaikki aistit huomioiva, leikkimään ja liikkumaan kutsuva, jossa koko perhe viihtyy.

Erityshuomiota on kiinnitetty tilan turvallisuuteen ja akustiikkaan. Akustiikkaa on parannettu asentamalla koko katon peittävät akustoivat levyt. Liikuntamaan lattian peittää kauttaaltaan pehmeä turvalattia sekä eri pisteiden omat pehmusteet.

Kauppakeskuksessa sijaitsevan tilan suunnittelussa otettiin huomioon julkisen tilan vaatimukset ja erityisesti huomioitiin mittasuhteet pienille käyttäjille sopiviksi.

Tilan pitkä muoto mahdollisti tilan jakamisen kolmeen selkeään eri alueeseen, joihin jokaiseen suunniteltiin omat toimintakentät.

Tilaan saavutaan pienten lasten leikkialueen kautta, johon suunniteltiin säilytys ulkovaatteille sekä kengille. Pienten lasten alueelle suunniteltiin elementtejä, joissa on hauska kiipeillä, keinua tai rakentaa maja pehmeistä kuutioista.

Tilaan luotiin herkkää tunnelmaa eri korkeuksille kiinnitetyillä riippuvalaisimilla, jotka heijastavat ympärilleen pehmeää valoa ja mielenkiintoisia kuvioita. Vanhemmille tilaan suunniteltiin istuskeluryhmä, josta on mukava seurata lasten leikkejä seurustelun lomassa.

Keskelle leikkitilaa luotiin kiipeilyalue jo selkeästi isommille lapsille. Kiipeilyalueelle on tuotu erilaisia kiipeilyyn soveltuvia välineitä, kuten värikäs kiipeilyseinä, puolapuita eri muodoissa, köysiä, liukumäki, köysitikkaat ja voimistelurenkaat. Turvallisuutta lisäävät pehmeän turvamaton lisäksi kiipeilyvälineiden alle sijoitetut pehmustetut patjat ja välineiden läheisyydessä olevien tolppien pehmusteet.

Taikametsässä luonto on vahvasti läsnä. Seiniä peittävät luontoaiheiset julkisen tilan vinyylitapetit. Aidot puunrungot tuovat tilaan rouheutta ja mielenkiintoisen ehkä yllättävänkin elementin. Taikametsän ruohomatto täydentää metsämäistä tunnelmaa.

Istuimiksi ja satumaisten seikkailujen yhdeksi elementiksi tilaan tuotiin lattiaan kiinnitettyjä kumisieniä. Taikametsästä löytyy myös kiviä, jotka toimivat kiipeämisen lisäksi esimerkiksi päiväunien makuusijaksi.

Hauskoista seinille kiinnitetyistä kurkistusluukuista voi kurkkia tai käsin tunnustella luonnon elementtejä ja eläinhahmoja. Taikametsän katosta löytyy ledeillä rakennettu tähtitaivas, jolta voit bongata Otavan lisäksi ainakin Pienen Karhun.

Lapsille on ihana suunnitella tiloja – luovuudella ei ole rajoja ja voidaan hassutella erilaisilla elementeillä sekä väreillä.

Kauppakeskus Kompin liikuntamaa Komppis sai upean vastaanoton ja on ollut pienille sekä isommillekin käyttäjilleen taianomainen paikka leikkimiseen ja liikkumiseen.

 

Kysy lisää liikuntatilojen suunnitteluprojektista: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Lopputuloksena meillä on koko perheen yhteinen unelmien piilopirtti

Suunnitteluprojekti eteni hyvässä yhteisymmärryksessä mutkattomasti ja ripeästi sekä pysyttiin hienosti aikatauluissa. Nappasit hienosti kiinni toivotusta tunnelmasta pintamateriaalien suhteen ja 3D-kuvien sekä mallikuvien kautta pääsi heti hahmottamaan ja fiilistelemään tulevaa.

Lopputuloksena meillä on koko perheen yhteinen unelmien piilopirtti, jossa mieli lepää heti perille saapuessa. Tavoitteena ollut järvimaiseman maksimointi onnistui erinomaisesti ja joka kerta mökille saapuessa huokaillaan miten kaunista täällä on.

Yksityinen asiakas, Pomarkku Satakunta