Siirry sisältöön

PlusTerveys Hammaslääkäriasema TempoDent Lielahti liiketila 250 m2

PlusTerveys Hammaslääkäriasema TempoDent Lielahti liiketila 250 m2

KOHDE
Liiketila 250 m2

SIJAINTI
Kauppakeskus Lielahtikeskus, Tampere

SUUNNITELTU JA VALMISTUNUT
2014

SUUNNITTELUN TARKOITUS
Uudisrakennus. Uuden kauppakeskuksen tiloihin suunniteltiin tarkoituksenmukaiset liiketilat hammaslääkäriasemalle.

ROOLINI PROJEKTISSA
Pohjalayout ja toiminnallisuuden suunnittelu yhteistyössä arkkitehdin kanssa, kalustelayout, projektiot kalusteista, detaljipiirustukset kalusteista ja sisustuksen yksityiskohdista, värisuunnittelu, pintamateriaalisuunnittelu, valaistussuunnittelu, tekstiilisuunnittelu ja kalustesuunnittelu (kiintokalusteet ja irtokalusteet), projektinhoito sisustuksen osalta

Kutsuva keidas keskellä kauppakeskusta

Lielahtikeskuksen PlusTerveys TempoDent -hammaslääkäriasemasta suunniteltiin nuorekas ja tyylikäs kokonaisuus. TempoDent tunnetaan persoonallisista ja yksilöllisistä vastaanotoistaan, jotka suunnitellaan vastaamaan asiakkaidensa ja henkilökunnan tarpeita sekä toiveita. Lielahtikeskuksen hammaslääkäriasema suunniteltiin nuoren työyhteisön ja trendikkään, ajanhermolla elävän asiakaskunnan tarpeisiin vastaten.

Suunnittelun tavoitteina oli luoda hienostunut, rento ja moderni hammaslääkäriasema. Hammaslääkäriasema erottuu muista vastaanotoista kohderyhmälle suunniteltujen tilojen ja palveluiden ansiosta.

 

Pintamateriaaleissa käytettiin ekologisia ja maanläheisiä materiaaleja. Sävymaailmassa liikutaan vihreän ja ruskean eri sävyissä, joihin on tuotu ripaus luksusta esimerkiksi näyttävillä valaisimilla. Vinyylilattia valittiin lattiamateriaaliksi sen ekologisten ja antibakteeristen ominaisuuksien ansiosta,  materiaali on myös helppo pitää puhtaana.

Vastaanottotiskistä suunniteltiin kolmiosainen, jonka materiaaleiksi valittiin antibakteerinen laminaatti ja corian sekä lasi.

 

Hoitohuoneisiin asennettiin näyttäviä hygieenisiä vinyylitapetteja. Hoitotuolien yläpuolelle suunniteltiin akustiikkapaneelit, joihin on painettu mielenkiintoa herättävää kuvamaailmaa. Akustiikkapaneelit parantavat tilan akustiikkaa ja työskentelyergonomiaa sekä samalla rauhoittavat asiakasta toimenpiteiden aikana.

Valaistukseen kiinnitettiin erityistä huomiota suunnittelemalla jokaiseen vastaanottohuoneeseen hyvä yleis- ja työskentelyvalaistus sekä miellyttävä epäsuoravalaistus.

Odotus- ja sosiaalitiloihin luotiin pehmeyttä ja persoonallisuutta sisustusvalaisimilla.

 

Kysy lisää hammaslääkäriaseman tila- ja sisustussuunnitteluprojektista:  Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.


 

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Erityisen suuri anti yhteistyössä oli se, että Riian suunnitelmissa oli kokonaisuus ja harmonia hyvin halussa.

Rakennuksesta ei ollut luotettavia piirustuksia, joten ensitöikseen Sisustusarkkitehti Riia Rauhala laati meille tarkoilla mitoilla olevan pohjapiirustuksen. Erityisen suuri anti yhteistyössä oli se, että Riian sisustussuunnitelmissa oli kokonaisuus ja harmonia hyvin halussa. Riia osasi myös hyvin auttaa materiaalihankinnoissa kertomalla, mistä tiettyjä tarjouksia voisi pyytää.

Yksityinen asiakas, Lavia Satakunta