Siirry sisältöön

PlusTerveys Hammaslääkäriasema TempoDent Lielahti liiketila 250 m2

PlusTerveys Hammaslääkäriasema TempoDent Lielahti liiketila 250 m2

KOHDE
Liiketila 250 m2

SIJAINTI
Kauppakeskus Lielahtikeskus, Tampere

TOIMEKSIANTAJA
Vastaanottojen johtaja Kimmo Rauhala

SUUNNITELTU JA VALMISTUNUT
2014

SUUNNITTELUN TARKOITUS
Uudisrakennus. Uuden kauppakeskuksen tiloihin suunniteltiin tarkoituksenmukaiset liiketilat hammaslääkäriasemalle.

ROOLINI PROJEKTISSA
Pohjalayout ja toiminnallisuuden suunnittelu yhteistyössä arkkitehdin kanssa, kalustelayout, projektiot kalusteista, detaljipiirustukset kalusteista ja sisustuksen yksityiskohdista, värisuunnittelu, pintamateriaalisuunnittelu, valaistussuunnittelu, tekstiilisuunnittelu ja kalustesuunnittelu (kiintokalusteet ja irtokalusteet), projektinhoito sisustuksen osalta

Kutsuva keidas keskellä kauppakeskusta

Lielahtikeskuksen PlusTerveys TempoDent -hammaslääkäriasemasta suunniteltiin nuorekas ja tyylikäs kokonaisuus. TempoDent tunnetaan persoonallisista ja yksilöllisistä vastaanotoistaan, jotka suunnitellaan vastaamaan asiakkaidensa ja henkilökunnan tarpeita ja toiveita. Lielahtikeskuksen hammaslääkäriasema suunniteltiin nuoren työyhteisön ja trendikkään, ajanhermolla elävän asiakaskunnan tarpeisiin vastaten.

Suunnittelun tavoitteina oli luoda hienostunut, rento ja moderni hammaslääkäriasema. Hammaslääkäriasema erottuu muista vastaanotoista kohderyhmälle suunniteltujen tilojen ja palveluiden ansiosta.

 

Pintamateriaaleissa käytettiin ekologisia ja maanläheisiä materiaaleja. Sävymaailmassa liikutaan vihreän ja ruskean eri sävyissä, joihin on tuotu ripaus luksusta esimerkiksi näyttävillä valaisimilla. Vinyylilattia valittiin lattiamateriaaliksi sen ekologisten ja antibakteeristen ominaisuuksien ansiosta, joka on myös helppo pitää puhtaana.

Vastaanottotiskistä suunniteltiin kolmiosainen, jonka materiaaleiksi valittiin antibakteerinen laminaatti, corian sekä lasi.

 

Hoitohuoneisiin asennettiin näyttäviä hygieenisiä vinyylitapeteita. Hoitotuolien yläpuolelle hoitohuoneeseen asennettiin akustiikkapaneelit, joihin on painettu mielenkiintoa herättävää kuvamaailmaa. Akustiikkapaneelit parantavat tilan akustiikkaa ja työskentelyergonomiaa sekä samalla rauhoittavat asiakasta toimenpiteiden aikana.

Valaistukseen kiinnitettiin erityistä huomiota suunnittelemalla jokaiseen vastaanottohuoneeseen hyvää yleisvalaistusta, tehokasta työskentelyvalaistusta ja mielenkiintoista epäsuoraa valaistusta.

Odotus- ja sosiaalitiloihin luotiin pehmeyttä ja persoonallisuutta sisustusvalaisimilla.

 

Kysy lisää hammaslääkäriaseman sisustus- ja tilasuunnitteluprojektista:  Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.


 

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala on ollut meille tärkeä dynaaminen kumppani, joka on tarjonnut ideanäyttelytiloihimme asiantuntevaa tilasuunnittelua. Riia Rauhala on helposti saatavilla sekä hoitaa työnsä nopeasti ja laadukkaasti.

Teijo Virtanen, toimitusjohtaja High Peak Oy