Siirry sisältöön

PlusTerveys Hammaslääkärit Oy, Tempodent Nokia

PlusTerveys Hammaslääkärit Oy, Tempodent Nokia

PLUSTERVEYS HAMMASLÄÄKÄRIASEMA TEMPODENT NOKIA

Raikkaan kodikas ja maanläheinen hammaslääkäriasema

Nokian PlusTerveys TempoDent -hammaslääkäriasema suunniteltiin raikkaalla otteella vastaamaan henkilökunnan ja asiakkaiden toiveita. TempoDent tunnetaan persoonallisista ja yksilöllisistä vastaanotoistaan, jotka suunnitellaan vastaamaan asiakkaidensa ja henkilökunnan tarpeita ja toiveita. Vastaanotto suunniteltiin tuoreella otteella tuomaan kodikasta tunnelmaa.

Suunnittelua aloittaessa valmiille tiloille asetettiin kolme selkeää tavoitetta, jotka olivat kodikkuus, laadukkuus ja yksilöllisyys. Työergonomia, hygienia ja ympäristövastuu olivat tärkeimpiä teemoja suunnitellessa hammaslääkäriasemaa.

 

Työergonomiaan kiinnitettiin erityistä huomiota poistamalla turhia aistiärsykkeitä, kuten ääniä ja heijastuksia, laadukkaiden ja ergonomisten työskentelyvälineiden lisäksi. Akustiikkasuunnitteluun panostettiin jokaisessa hoitohuoneessa sekä yleisissä tiloissa käyttämällä turveakustiikkapaneelia katossa sekä akustoivia materiaaleja terveellisen äänimaailman luomiseksi.

Pintamateriaaleiksi ja kalusteiksi valittiin ekologisia ja hygieenisiä materiaaleja luonnonläheisillä värisävyillä. Tilojen selkeää ja kodinomaista ilmettä piristettiin raikkailla tehostesävyillä. Hoitohuoneiden pintamateriaaleiksi valittiin vinyylitapetti, pestävä maalipinta ja vinyylilattia niiden antibakteeristen ominaisuuksien ansiosta.

 

Valaistukseen kiinnitettiin erityistä huomiota suunnittelemalla jokaiseen vastaanottohuoneeseen hyvää yleisvalaistusta, tehokasta työskentelyvalaistusta ja mielenkiintoista epäsuoraa valaistusta. Valaistusta suunnitellessa valon ominaisuudet esim. värientoistoindeksi oli tärkeää ottaa huomioon varsinkin, kun sisustuksessa on käytetty kirkkaita ja puhtaita värisävyjä. Terveellinen eli riittävä ja häikäisemätön valaistus parantaa työergonomiaa sekä vireystilaa.

Odotus- ja sosiaalitiloihin luotiin pehmeyttä ja persoonallisuutta sisustusvalaisimilla. Kaikissa valaisimissa on käytetty ekologisia valonlähteitä.

 

Tilojen ympäristövastuu on kannettu valitsemalla ekologisia ja kierrätettäviä materiaaleja. Elävyyttä ja viihtyisyyttä tiloissa lisättiin käyttämällä yleisissä tiloissa eläviä viherkasveja.

Valaistukseen kiinnitettiin erityistä huomiota suunnittelemalla jokaiseen vastaanottohuoneeseen hyvää yleisvalaistusta, tehokasta työskentelyvalaistusta ja mielenkiintoista epäsuoraa valaistusta. Valaistusta suunnitellessa valon värientoisto oli tärkeää ottaa huomioon sisustuksessa kirkkaita, puhtaita sävyjä käytettäessä, joka samalla parantaa työergonomiaa.

 

Odotus- ja sosiaalitiloihin luotiin pehmeyttä ja persoonallisuutta sisustusvalaisimilla. Kaikissa valaisimissa on käytetty ekologia valonlähteitä, led-lamppuja.

Kysy lisää PlusTerveys Hammaslääkärit Oy TempoDent Nokian tila- ja sisustussuunnitteluprojektista: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.

 


 

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Sisustussunnittelu Riia Rauhala on ollut meille tärkeä dynaaminen kumppani, joka on tarjonnut ideanäyttelytiloihimme asiantuntevaa tilasuunnittelua. Sisustussuunnittelu Riia Rauhala on helposti saatavilla sekä hoitaa työnsä nopeasti ja laadukkaasti.

Teijo Virtanen,  toimitusjohtaja High Peak Oy