Siirry sisältöön

PlusTerveys Hammaslääkäriasema TempoDent Nokia liiketila 250 m2

PlusTerveys Hammaslääkäriasema TempoDent Nokia liiketila 250 m2

KOHDE
Liiketila 250 m2

SIJAINTI
Keskusta, Nokia

TOIMEKSIANTAJA
Vastaanoton johtaja Kimmo Rauhala

SUUNNITELTU JA VALMISTUNUT
Suunniteltu 2012-2013, valmistunut 2013

SUUNNITTELUN TARKOITUS
Kohteen saneeraus. Liiketilan muutos hammaslääkäriasemaksi. Vanhat liiketilat suunniteltiin vastaamaan uuden hammaslääkäriaseman vaatimuksiin.

ROOLINI PROJEKTISSA
Pohjalayout ja toiminnallisuuden suunnittelu yhteistyössä arkkitehdin kanssa, kalustelayout, projektiot kalusteista, detaljipiirustukset kalusteista ja sisustuksen yksityiskohdista, värisuunnittelu, pintamateriaalisuunnittelu, valaistussuunnittelu, tekstiilisuunnittelu ja kalustesuunnittelu (kiintokalusteet ja irtokalusteet), projektinhoito sisustuksen osalta

Raikkaan kodikas ja maanläheinen hammaslääkäriasema

Nokian PlusTerveys TempoDent -hammaslääkäriasema suunniteltiin raikkaalla otteella vastaamaan henkilökunnan ja asiakkaiden toiveita. TempoDent tunnetaan persoonallisista ja yksilöllisistä vastaanotoistaan, jotka suunnitellaan vastaamaan asiakkaidensa ja henkilökunnan tarpeita ja toiveita. Vastaanotto suunniteltiin tuoreella otteella tuomaan kodikasta tunnelmaa.

Suunnittelua aloittaessa valmiille tiloille asetettiin kolme selkeää tavoitetta, jotka olivat kodikkuus, laadukkuus ja yksilöllisyys. Työergonomia, hygienia ja ympäristövastuu olivat tärkeimpiä teemoja suunnitellessa hammaslääkäriasemaa.

 

Työergonomiaan kiinnitettiin erityistä huomiota poistamalla turhia aistiärsykkeitä, kuten ääniä ja heijastuksia, laadukkaiden ja ergonomisten työskentelyvälineiden lisäksi. Akustiikkasuunnitteluun panostettiin jokaisessa hoitohuoneessa sekä yleisissä tiloissa.

Pintamateriaaleiksi ja kalusteiksi valittiin ekologisia ja hygieenisiä materiaaleja luonnonläheisillä värisävyillä. Tilojen selkeää ja kodinomaista ilmettä piristettiin raikkailla tehostesävyillä. Hoitohuoneiden pintamateriaaleiksi valittiin vinyylitapetti, pestävä maalipinta ja vinyylilattia niiden antibakteeristen ominaisuuksien ansiosta.

 

Valaistukseen kiinnitettiin erityistä huomiota suunnittelemalla jokaiseen vastaanottohuoneeseen hyvää yleisvalaistusta, tehokasta työskentelyvalaistusta ja mielenkiintoista epäsuoraa valaistusta. Valaistusta suunnitellessa valon ominaisuudet esim. värientoistoindeksi oli tärkeää ottaa huomioon varsinkin, kun sisustuksessa on käytetty kirkkaita ja puhtaita värisävyjä. Terveellinen eli riittävä ja häikäisemätön valaistus parantaa työergonomiaa sekä vireystilaa.

Odotus- ja sosiaalitiloihin luotiin pehmeyttä ja persoonallisuutta sisustusvalaisimilla. Kaikissa valaisimissa on käytetty ekologisia valonlähteitä.

 

Tilojen ympäristövastuu on kannettu valitsemalla ekologisia ja kierrätettäviä materiaaleja. Elävyyttä ja viihtyisyyttä tiloissa lisättiin käyttämällä yleisissä tiloissa eläviä viherkasveja.

Kysy lisää hammaslääkäriaseman sisustus- ja tilasuunnittelusta: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.

 


 

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala on ollut meille tärkeä dynaaminen kumppani, joka on tarjonnut ideanäyttelytiloihimme asiantuntevaa tilasuunnittelua. Riia Rauhala on helposti saatavilla sekä hoitaa työnsä nopeasti ja laadukkaasti.

Teijo Virtanen, toimitusjohtaja High Peak Oy