Siirry sisältöön

Ravintolalaiva Vernan tila- ja sisustussuunnittelu

Ravintolalaiva Vernan tila- ja sisustussuunnittelu

Ravintolalaiva Verna on entinen höyrylaiva, joka on rakennettu vuonna 1914. Ravintolalaiva avasi ovensa Hietalahden rannassa Helsingissä loppukesästä 2018.
Sain toimeksiannon kesällä 2017, jonka jälkeen lähdin kohti Uuttakaupunkia. Ensimmäinen kohtaaminen laivan kanssa oli iloinen, näin jo sieluni silmin, miltä lopputulos tulee näyttämään.
Uudestakaupungista laiva kuljetettiin Hankoon telakalle, jossa sen ulkokuori entisöitiin ja tehtiin raskaimmat sisäpuolen remontit.
Tämän jälkeen laiva kuljetettiin Helsinkiin Hietalahden rantaan nykyiselle paikalleen sisätöiden viimeistelyyn ja kalustamiseen.
Ravintolalaivan suunnittelussa ovat samanlaiset lainalaisuudet kuin muuallakin sijaitsevan ravintolan suunnittelussa. Ravintolan materiaalit täytyy ensisijaisesti olla kovaa kulutusta ja kunnon pesua kestäviä.
Vernaan valittiin lattiaan liimattavat vinyylilankut. Pöytien ja istuinpenkkien kannet teetettiin tammesta.  Tammea löytyy myös ruokapöydän istuimien rungosta. Istuimet on verhoiltu mustalla keinonahalla sekä selkä- että istuinosastaan. Mielestäni meren ääressä saa näkyä aidot ja rohkeat materiaalit sekä värit. Laivan kannen oikeaa sinistä sävyä etsittiin kauan. Nyt kun värin näkee isona pintana oikeassa paikassaan, valittu sinisen sävy on täydellinen! Värimaailman toivottiin olevan tyylikäs ja merelliseen ilmapiiriin sopiva, mielestäni tässä onnistuttiin.
Tervetuloa maistelemaan ja nautiskelemaan! Ravintolalaiva Verna tarjoaa raikkaita juomia ja hyvää ruokaa, iloisen asiakaspalvelun ja tunnelman siivittämänä. Ravintolan sisätiloissa on ruokailupaikat noin 45 hengelle ja laivan kannella paikkoja on saman verran lisää. Kesäisin ruokailemaan mahtuu myös isolle aurinkoiselle laituriterassille.
Projekti vaati useita käyntejä Helsingissä. Kohdekäynnit ovat normaali tapa viedä suunnitelmaa eteenpäin ja tämä onnistuu hyvin, koska useat projekteistani ovat Satakunnan lisäksi myös pääkaupunkiseudulla sekä muualla ympäri Suomea.

Valokuvat: Kai Joronen Photo & Consulting Oy

 

Kysy lisää ravintolalaivan tila- ja sisustussuunnitteluprojektista: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai  riia@riiarauhala.fi.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Voimme ilolla suositella Riia Rauhalaa luomaan muidenkin hammaslääkäriasemien vastaanotoista liiketoimintaa tukevat ja ideologiaa kuvastavat tilat.

Jani Ohtonen, Hammaslääkäri, PlusTerveys Hammaslääkärit Oy Kokko-Dent