Siirry sisältöön

Ravintolalaiva Verna 150 m2

Ravintolalaiva Verna 150 m2

KOHDE
Ravintolatila 150 m2

SIJAINTI
Hietalahdenranta, Helsinki

TOIMEKSIANTAJA
Mansikkamaa Innovations Oy / Miika Mansikkamaa ja Mari Ant-Wuorinen

SUUNNITELTU JA VALMISTUNUT
Suunniteltu 2017-2018, valmistunut 2018

SUUNNITTELUN TARKOITUS
Ravintolalaivan saneeraus. Laiva on aiemmin toiminut ravintolalaivana Uudenkaupungin rannassa. Laivaan luodaan uusien omistajien myötä uudenlaiset ja tilaajien mukaiset ravintolatilat oheistiloineen Helsingin Hietalahdenrantaan.

ROOLINI PROJEKTISSA
Pohjalayout, toiminnallisuuden suunnittelu, kalustelayout, projektiot kalusteista, detaljipiirustukset kalusteista ja sisustuksen yksityiskohdista, värisuunnittelu, pintamateriaalisuunnittelu, valaistussuunnittelu, tekstiilisuunnittelu ja kalustesuunnittelu (kiintokalusteet ja irtokalusteet) yhteistyössä työntekijäni Emmi Vappulan kanssa, julkisivujen teippausten ja ilmeen suunnittelu, projektinhoito sisustuksen osalta

VALOKUVAUS
Photo & Consulting Oy / Kai Joronen

Ravintolalaiva Verna on entinen höyrylaiva, joka on rakennettu vuonna 1914. Ravintolalaiva avasi ovensa Hietalahden rannassa Helsingissä loppukesästä 2018.
Sain toimeksiannon kesällä 2017, jonka jälkeen lähdin kohti Uuttakaupunkia. Ensimmäinen kohtaaminen laivan kanssa oli iloinen, näin jo sieluni silmin, miltä lopputulos tulee näyttämään.
Uudestakaupungista laiva kuljetettiin Hankoon telakalle, jossa sen ulkokuori entisöitiin ja tehtiin raskaimmat sisäpuolen remontit.
Tämän jälkeen laiva kuljetettiin Helsinkiin Hietalahden rantaan nykyiselle paikalleen sisätöiden viimeistelyyn ja kalustamiseen.
Ravintolalaivan suunnittelussa ovat samanlaiset lainalaisuudet kuin maallakin sijaitsevan ravintolan suunnittelussa. Kalustesuunnittelussa täytyy huomioida myös laivan sisätilojen muodot, kalusteiden täytyy mukailla paikoittain myös näitä, jotta tilankäyttö saadaan optimoitua. Ravintolan materiaalit täytyy ensisijaisesti olla kovaa kulutusta ja kunnon pesua kestäviä.
Vernaan valittiin lattiaan liimattavat vinyylilankut. Pöytien ja istuinpenkkien kannet teetettiin tammesta.  Tammea löytyy myös ruokapöydän istuimien rungosta. Istuimet on verhoiltu mustalla keinonahalla sekä selkä- että istuinosastaan. Mielestäni meren ääressä saa näkyä aidot ja rohkeat materiaalit sekä värit. Laivan kannen oikeaa sinistä sävyä etsittiin kauan. Nyt kun värin näkee isona pintana oikeassa paikassaan, valittu sinisen sävy on täydellinen! Värimaailman toivottiin olevan tyylikäs ja merelliseen ilmapiiriin sopiva, mielestäni tässä onnistuttiin.
Tervetuloa maistelemaan ja nautiskelemaan! Ravintolalaiva Verna tarjoaa raikkaita juomia ja hyvää ruokaa, iloisen asiakaspalvelun ja tunnelman siivittämänä. Ravintolan sisätiloissa on ruokailupaikat noin 45 hengelle ja laivan kannella paikkoja on saman verran lisää. Kesäisin ruokailemaan mahtuu myös isolle aurinkoiselle laituriterassille.

Kysy lisää ravintolalaivan saneerausprojektista: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai  riia@riiarauhala.fi.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Voimme ilolla suositella Riia Rauhalaa luomaan muidenkin hammaslääkäriasemien vastaanotoista liiketoimintaa tukevat ja ideologiaa kuvastavat tilat.

Jani Ohtonen, hammaslääkäri PlusTerveys Hammaslääkäriasema Kokko-Dent