Siirry sisältöön

Upea koti Kivi-Porissa

Upea koti Kivi-Porissa

Teollista tunnelmaa

Sain toimeksiannon Kivi-Porissa sijaitsevan kerrostalokolmion sisustussuunnittelusta.

Korkeaa tilaa korostettiin upeilla tapettivalinnoilla, yksinkertaisilla valaisimilla ja yläkaapittomalla keittiökalustuksella

Keittiöön tahdottiin selkeälinjainen teollinen tunnelma. Tunnelma luotiin muun muassa kiiltävän valkoisella yläkaapittomalla keittiökalustuksella sekä rouhealla ja graafisella tapettipinnalla. Yläkaapiton keittiökalustus korostaa tilan huonekorkeutta, jolloin upea betonitapetti pääsee oikeuksiinsa.

Pitkää yhtenäistä seinää hyödynnettiin koko pituudeltaan keittiökalustukselle. Liesituulettimeksi valittiin yksinkertainen putkimainen malli. Sama tyyli jatkuu kattoon tarkoituksella esille jätetyissä ilmanvaihtoputkissa. Tehokas kaasuliesi oli ehdoton valinta tähän keittiöön.

Keittiöön luotiin kontrastia mustalla keittiötasolla. Musta väri toistuu myös muissa yksityiskohdissa kuten jenkkijääkaapissa, ruokapöydän tuoleissa, keittiön tason ja ruokapöydän yllä riippuvissa valaisimissa.

Keittiön sydän on suuri betoninen ruokailupöytä, jonka ympärille mahtuu kokoontumaan koko perhe. Tv-syvennykseen valittiin graafinen tapetti sekä kapeat teräksiset seinähyllyt, joiden materiaalissa jatkuu keittiöön valittu teollinen henki. Kiiltävän kromiset yksityiskohdat ja somisteet viimeistelevät tyylikkään keittiön fiiliksen.

Katseenvangitsijaksi näyttävä hyllykokonaisuus

Olohuoneeseen suunniteltiin ruokailutila illallisvieraille. Korkean olohuoneen peräseinälle suunniteltiin kookas hyllykokonaisuus, joka toimii säilytystilana sekä näyttävänä sisustuselementtinä. Perheen olemassa oleva upean punainen jenkkijääkaappi löysi myös paikkansa ruokailutilasta.

Olohuoneeseen sijoitettiin kaksi isoa divaania, jotka ovat täydelliset rentoon leffaillan viettoon. Tulevaisuudessa yksinkertaisia divaaneita on helppo yhdistellä erilaisten kalusteiden kanssa. Valaisinten johdot jätettiin rennolla otteella näkyviin. Valaisinten useat pienet valonlähteet tuovat kivan tunnelmallisen, mutta olohuoneeseen tarpeeksi tehokkaan valaistuksen.

Asunnon toinen olohuone muutettiin lastenhuoneeksi. Pitkän ikkunaseinän eteen sijoitettiin persoonallinen tv-taso, joka piilottaa oviensa taakse todella paljon säilytystilaa. Tason yläpuolelle hankittiin eri korkeuksille kiinnitetyt pienet riippuvalaisimet. Lastenhuoneen toiselta peräseinältä löytyy perheen valokuva-arkistosta valitusta kuvasta teetetty aurinkoranta -aiheinen valokuvatapetti.

Kauniin alkuperäisen takan eteen sijoitettiin divaani tv:n katseluun ja lapsen kanssa oleskeluun. Höyhenvalaisin pehmentää lastenhuoneen tunnelmaa.

Kysy lisää kerrostaloasunnon suunnitteluprojektista: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Voimme ilolla suositella Riia Rauhalaa luomaan muidenkin hammaslääkäriasemien vastaanotoista liiketoimintaa tukevat ja ideologiaa kuvastavat tilat.

Jani Ohtonen, Hammaslääkäri, PlusTerveys Hammaslääkärit Oy Kokko-Dent