Siirry sisältöön

Omakotitalo 420m2, Noormarkku

Omakotitalo 420m2, Noormarkku

KOHDE
Omakotitalo 420m2

SIJAINTI
Noormarkku

TOIMEKSIANTAJA
Yksityinen asiakas

SUUNNITELTU JA VALMISTUNUT
2019

SUUNNITTELUN TARKOITUS
Kohteen saneeraus. Lämmitysjärjestelmän muutos. Rakenteiden päivitys tähän päivään.

ROOLINI PROJEKTISSA
Kokonaisvaltainen tila- ja sisustussuunnittelu: kalustelayout, toiminnallisuuden suunnittelu, väri- ja pintamateriaalivalinnat, valaistussuunnittelu, kalustesuunnittelu, kalustevalinnat, tekstiilisuunnittelu, projektinhoito sisustuksen osalta

Vanhan rakennuksen entisöinti pieteetillä vaatii omien alojensa ammattilaisia sekä suunnitteluun että toteutukseen. Suunnittelutyö lähti liikkeelle vanhojen rakenteiden ja seinien purkusuunnitelmalla eli mitä voidaan säilyttää, ja mitä täytyy purkaa uusien asukkaiden tarpeet huomioiden. Vanhat lattialankut päätettiin säästää ja jättää nykyisen raffiksi, koska tämä henkii rakennuksen elettyä elämää ja sopii uuden perheen elämän- sekä sisustustyyliin.

Kodin keittiöstä luotiin hyvin eleetön industrial-henkeä mukaillen. Keittiön tunnelmasta huokuu myös italialainen huoleton elämäntyyli seinälaattoineen, valaisimineen ja rouheine pintoineen. Tykkään lopputuloksesta – hienostuneesta kahvila-fiiliksestä.

Talon alakerran makuuhuoneet valjastettiin vanhempien valtakunnaksi. Suurimmasta huoneesta suunniteltiin vanhempien makuuhuone. Huoneista pienimmästä tuli yrittäjäpariskunnan työhuone. Näiden kahden tilan keskelle jäävästä huoneesta tuli luontevasti läpikuljettava vaatehuone. Yläkerran huoneet ovat nuorison käytössä.

Talon olohuone lämmitetään kahdella korkealla pönttöuunilla. Olohuoneen neliöt mahdollistavat ison ruokapöydän sekä avaran oleskelualueen, jonka yhteyteen suunniteltiin kattokiinnitteiset riippukeinut. Keinuissa riippuminen rauhoittaa mielen ja kropan päivän kiireistä.

Kylpyhuone, sauna ja kodinhoitotilat sijaitsevat talon alakerrassa keittiön yhteydessä. Näissä tiloissa on tarkoitus rentoutua ja tehdä kotiaskareita hyvällä mielellä. Talon kahdesta  wc:stä yläkerran wc sijaitsee talon toisessa kylpyhuoneessa. Kylpyhuoneeseen tehtiin myös tulevaisuutta ajatellen varaus kylpyammeelle.

Perheen näköinen ja toiveet täyttävä kokonaisuus saatiin aikaiseksi asiakkaan, suunnittelijan ja toteutusporukan saumattomalla yhteistyöllä. Onhan tämä kaunis kokonaisuus!                     Tästä eteenpäin koti täyttyy ilosta, riemunkiljahduksista, askeleista ja puheensorinasta. Koti muokkautuu asujan mukaan ja tavarat löytävät paikkansa parhaiten, kun tilat on otettu remontin jälkeen käyttöön ja asukkaat pääsevät aistimaan talon tunnelmaa sekä asettuvat täysin kodiksi.

Referenssikohteen stailannut ja kuvat omistaa: Solid House Oy LKV

 

Kysy lisää omakotitalon tila- ja sisustussuunnitteluprojektista: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii mainiosti niin kansainväliseen brändiimme kuin vanhaan tehdasympäristöönkin.

Henriikka Seppälä, Enersense International Oyj