Siirry sisältöön

Asiantuntijakeskus BEPOP kauppakäytävätila 650 m2

Asiantuntijakeskus BEPOP kauppakäytävätila 650 m2

KOHDE
Asiantuntijakeskus kauppakäytävätila 650 m2

SIJAINTI
Keskusta, Pori

TOIMEKSIANTAJA
Länsi-Suomen Osuuspankki, markkinointipäällikkö Satu Salminen ja asiakkuuspäällikkö Johanna Satuli

SUUNNITELTU JA VALMISTUNUT
2016-2017

SUUNNITTELUN TARKOITUS
Kohteen perusparannus. Kauppakeskuksen käytävätilojen kalustuksen päivittäminen muuttuviin tarpeisiin.

ROOLINI PROJEKTISSA
Kalustelayout, projektiot kalusteista, detaljipiirustukset kalusteista, värisuunnittelu, pintamateriaalisuunnittelu ja kalustesuunnittelu (irtokalusteet), projektinhoito kauppakäytävän sisustuksen osalta

 

Vuonna 1989 valmistunut BEPOP on suomalaisen arkkitehtuurin helmiä ja merkittävä osa porilaista postmodernia rakennuskulttuuria. Kiinteistöä pidetään arkkitehtuuriltaan myös yhtenä merkittävimmistä 1980-luvun suomalaisista liikerakennuksista. BEPOPissa toimii yhteensä 31 asiantuntijayritystä sekä Toimistohotelli Wörkki.

BEPOP on toiminut vuodesta 1989 asti Kauppakeskus BePOP nimellä. Vuonna 2015 kaupunkikeskustasta sekä sen ulkopuolelta löytyi huomattavasti vilkkaampia kauppakeskuksia, jotka vetivät sekä yrityksiä että asiakkaita puoleensa. Kauppakeskuskilpailuun ei ollut järkevää lähteä, vaan keskuksen tulevaisuus täytyi löytää uuden profiloitumisen myötä.

RMB Rock My Business aloitti keskuksen kehittämisen keväällä 2015 ja osallisti kaikki BEPOPin toimijat mukaan kehitystyöhön. Sekä kiinteistön omistaja että liike- ja toimistotilojen vuokralaiset haastateltiin henkilökohtaisesti. Henkilökohtaisten haastattelujen avulla saatiin selville millaisena yritykset näkevät tulevaisuuden BEPOPin, yritykset pääsivät osallistumaan kehitysprosessiin.

Helmikuussa 2016 Kauppakeskus BePOP lanseerattiin moderniksi Asiantuntijakeskus BEPOPiksi. BEPOPin kiinteistön omistajan OP Länsi-Suomen strategisena kumppanina RMB Rock My Business aloitti tavoitteellisen ja johdonmukainen kiinteistömuotoilun, jonka avulla BEPOPista muotoiltiin houkutteleva ja vetovoimainen paikka yrityksille ja henkilöstölle. Päätös oli onnistunut, sillä joulukuussa 2017 Asiantuntijakeskus BEPOPin liike- ja toimistotilojen vuokra-aste oli 100%.

Yleisten tilojen viihtyvyys

Loin Asiantuntijakeskus BEPOPin käytävälle loungealueen, jonka Innogreenin toimittamat viherseinät elävöittävät käytävää sekä puhdistavat sisäilmaa. Istuimiksi valittiin Martelan sohvia, jotka toimivat samalla puhelinkoppeina akustisen materiaalinsa ansiosta. Uusi ympäristö on lisännyt käytävällä järjestettävien asiantuntijatapahtumien sekä taide- ja valokuvanäyttelyiden toimivuutta sekä viihtyvyyttä.

Asiantuntijakeskuksen loungetila
Asiantuntijakeskuksen loungetila

Tämän lisäksi käytävän sisätorikonseptille toivottiin toripöytiä. Suunnittelemani toripöydät toimivat tuotteiden esillepanossa ja samalla näiden säilytyksessä, mikäli toripöytä on yhdellä toimijalla pidemmän aikaa vuokralla. Toripöydät valmisti Porin Puukaluste.

Asiantuntijakeskuksen toripöydät

Asiantuntijakeskus BEPOP lisäsi uuden profiilin myöstä henkilökohtaista asiakaspalvelua, ja tähän tarkoitukseen sain toimeksiannon suunnitella infopisteen. Infopisteen materiaalit sekä värimaailma mukailee toripöytien ilmettä. Infotiskin valmisti Porin Puukaluste.

Asiantuntijakeskuksen infopiste

Liike- ja toimistotilojen suunnittelu

Olen suunnitellut Asiantuntijakeskus BEPOPissa toimivien yritysten liiketiloja. On tärkeää, että yksittäisten yritysten brändi tukee myös asiantuntijakeskuksen tavoitteita. Kunkin yrityksen tiloissa ja ilmeessä on hyvä huomioida niiden sopivuus BEPOPin kokonaisuuteen.

    • OP Länsi-Suomi: Kauppakäytävällä sijaitsevan kassapalvelutilojen sisustussuunnittelu yhteistyössä sandarkin kanssa.
    • Kauneusakatemia: Kauppakäytävällä sijaitsevan kauneuskeitaan tilojen tila- ja sisustussuunnittelu.
    • YLE Pori: Neljännessä kerroksessa sijaitsevan Satakunnan suurimman mediatalon ulkoterassin somistus Pori Jazz -vieraiden viihtyvyyden takaamiseksi.
    • Rock My Business: Kauppakäytävällä sijaitsevien tilojen tila- ja sisustussuunnittelu.
OP Länsi-Suomi kassakanttori
OP Länsi-Suomi kassakanttori
OP Länsi-Suomi kassakanttori
OP Länsi-Suomi kassakonttori
Kauneauakatemia
Kauneusakatemia

Kysy lisää asiantuntija- ja kauppakeskusten sekä keskuksissa sijaitsevien liiketilojen sisustus- ja tilasuunnittelusta: Sisustusarkkitehti Riia Rauhala, 0500 164 099 tai riia@riiarauhala.fi.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Suunnitellaan teille tila, jossa voidaan hyvin.

Ota minuun yhteyttä

Tiloissa on ilo työskennellä!

Toimistotilojen saneerausprojekti Sisustusarkkitehti Riia Rauhalan kanssa oli hyvä kokemus! Yhteistyö oli sujuvaa sekä miellyttävää alusta loppuun ja ammattilaisen taitoon oli helppo luottaa. Meidän toiveemme otettiin hienosti huomioon, mutta samalla sisustusarkkitehti toi projektiin oman ammattilaisnäkemyksensä. Suunnittelija osasi perustella suunnittelupäätöksiä selkeästi ja vakuuttavasti, mikä loi luottamusta suunnittelijan asiantuntemukseen. Lopputulos on sekä toimiva että visuaalisesti vaikuttava! Tiloissa on ilo työskennellä. Suosittelemme Sisustusarkkitehti Riia Rauhalan palveluita kenelle tahansa, joka etsii luovaa ja ammattitaitoista sisustusarkkitehtia.

Leena Luoma, Henkilöstöpäällikkö Vatajankoski Oy